Over De Slinerij

Lekker “slinen” in Stiens

  • van de zorg
  • naar het onderwijs
  • tot het beginnen van een kookstudio

Over Yvonne en het ontstaan van De Slinerij

Hoe begin je een kookstudio, word je de gastvrouw en organiseer je kookworkshops voor diverse groepen? Als ik terug denk aan mijn jeugd, de tijd dat ik voor een beroepskeuze kwam te staan en de keuzes die ik destijds heb gemaakt, is er geen enkele link. Wel vond ik koken altijd erg leuk en ik houd van lekker eten. En dan vooral met veel gezelligheid samen aan de keukentafel te zitten.

Van verpleegkundige naar docent…

Jaren werkte ik als verpleegkundige in het ziekenhuis, tot ik dat niet meer goed kon combineren met mijn gezin. Ik ben toen de lerarenopleiding Gezondheidszorg en Welzijn gaan doen en heb daarna met veel plezier les gegeven op het VMBO. Een onderdeel van mijn werk was geven van kookles. Samen met mijn collega’s hadden we een prachtig kooklokaal met ruime keukens tot onze beschikking. Koken kon ik wel, maar toch wilde ik het graag beter kunnen en de processen leren snappen. Puur voor mezelf en voor de lol heb ik toen naast mijn werk de koksopleiding in deeltijd gedaan en stage gelopen in restaurantkeukens. Ik vond het zo leuk dat ik ook de vervolgopleiding er achter aan deed. Toen de school waar ik lesgaf in dezelfde periode een nieuw pand ging bouwen en ik er lucht van kreeg dat een deel van de keukens niet mee zou verhuizen, begon het fantaseren. Ik zag voor me hoe ik zelf kookworkshops zou kunnen gaan organiseren en eigen baas zou zijn. Maar oeh…mijn vaste baan opzeggen, mijn collega’s en leerlingen moeten missen? Toch maar niet…of wel ..of niet…

…tot zelfstandig ondernemer

Toen ik ook nog eens een geschikt pand kon huren, liet het me niet meer los. Wat als ik nou eens die keukens van school kon overnemen en een jaar onbetaald verlof kon krijgen….. dat bleek geen probleem!

Het was spannend maar met zoveel positieve omstandigheden in de goede richting, besloot ik er voor te gaan! Ik moest dit proberen, anders zou ik me voor altijd blijven afvragen of het had gekund.

Inmiddels zijn we al heel wat jaartjes verder en ik heb beslist geen spijt. Deze keuze heeft me zoveel gebracht. Het is af en toe hard werken, maar geeft een groot gevoel van vrijheid. Te mogen doen wat ik fijn vind, leuke mensen ontmoeten en zorgen voor onvergetelijke uitjes in De Slinerij!

Als je meer wilt lezen, bijvoorbeeld over de betekenis en het ontstaan van de naam of hoe en waarom ik een columnist hachee leerde maken, klik dan op de links hier in de tekst om de krantenartikelen te kunnen lezen

De Slinerij in het kort

Kookstudio De Slinerij is het adres voor gezellige en inspirerende kookworkshops, cursussen en kinderfeestje. Of het nu gaat om een familie, vriendengroep of teamuitje, een bezoek aan De Slinerij is een beleving waar nog lang over nagepraat wordt!

Route plannen

Kom in contact

06-83099872
yvonne@deslinerij.frl
Langebuorren 28
9051 BG Stiens

Kookstudio De Slinerij in Stiens